Az “illékony szerves oldószerek” (VOC-k) röviden

A VOC-k egészségügyi veszélyei - mi a megoldás?

Az “illékony szerves oldószerek” (VOC-k) röviden

Az “illékony szerves oldószerek” (VOC-k) röviden 150 150 IGL Coatings Magyarország

Lehet, hogy nem nagyon hallottuk emlegetni, de egész biztosan sokszor szagoltuk már, főleg kerámiázáskor a “VOC”-kat! És ez egyáltalán nem jó jel.
Hogy miért? Kiderül a cikkből.

A VOC-k egészségügyi veszélyei - mi a megoldás?

A VOC-k egészségügyi veszélyei – mi a megoldás?

De mi is az a VOC és mit is jelent pontosan? Valóban ártalmasak-e a VOC vegyületek, különösképpen, mikor a műhelyben dolgozunk? Ahhoz, hogy megfelelően megválaszolhassuk ezeket a kérdéseket, járjuk körbe a VOC-k kérdéskörét. Ismerjük meg őket, azt, hogy milyen veszélyeket jelenthetnek ránk, s ami a legfontosabb, milyen lépéseket tesznek az ipar képviselői (például az IGL Coatings) ezek kivédésére.

Az IGL Coatings kutató-fejlesztő csapata által írt cikkel igen könnyen átlátható lesz, miért is fontos egészségünk szempontjából VOC-mentes termékekkel dolgozni.

Mik is azok a VOC-vegyületek?

A “VOC” egy angol betűszó, a “Volatile Organic Compounds”, azaz “Illékony Szerves Vegyületek” szóösszetétel kezdőbetűíből áll. A tudományos definíció szerint:

A VOC vegyületeknek hivatalosan azokat a szerves (azaz legalább egy szénatomot tartalmazó) oldószereket nevezzük, amelyek 
nagy gőznyomással rendelkeznek (több, mint 0.27 kPa, normál légköri nyomáson és hőmérsékleten.

Egyszerűen összefoglalva: a VOC-k a szobahőmérsékleten is erősen párolgó, ezért légtérbe és a szervezetünkbe is könnyen bejutni képes szerves oldószerek.

A káros VOC-k, mint például a formaldehid, mérgező lehet állatokra és emberekre egyaránt. A formaldehid egy színtelen, szúrós szagú gáz, gyarkan használják az építőiparban és háztartási eszközök és préselt fa termékek (forgácslemez, MDF, stb.) előállítása során, ragasztókban, kötőanyagokban, formára préselt szöveteknél; papírtermékek bevonásánál; különféle szigetelőanyagoknál.
Mi okozza az új bútor vagy autó illatát? A gyártási folyamat után még kipárolgó VOC-k!

A legtöbb VOC-nak a jellegzetes, erős/szúrós szaga van. A környezetbe kerülő VOC-k közé tartozik a benzol, aceton, formaldehid, metanol, toluol, xilol, hexán, diklór-metán, az üzemanyagok és a d-limonén, melyek gyakran megtalálhatóak festékekben, kerámiabevonatokban, festékeltávolítókban, tisztító- és ápolószerekben, fertőtlenítőkben, ragasztókban, aeroszolokban, stb.

VOC tartalom és VOC emisszió

A szerves oldószereket előszeretettel használják az autófestő és -bevonatoló iparban. Általában, a szerves oldószereket azért adagolják ezen termékekhez, hogy elősegítsék az autófesték vagy kerámiabevonat folyósságát (viszkozitását), a könnyebb kezelhetőség és az egyenletesebb terülés érdekében. A felvitel után a száradási folyamat részeként az oldószerek a közvetlen környezetbe párolognak ki.

Az erős párolgási képességeik miatt a VOC-k igen gyorsan a műhely légterébe jutnak, közvetlenül veszélyeztetve és hosszú távú egészségügyi kockázatnak kitéve mindazokat, akik az adott légtérben dolgoznak. 2016-ban, a Munkavédelmi és -egészségügyi Szervezet (Occupational Safety and Health Association [OSHA]) be is számolt egy halálesetről, melyet a rosszul szellőztetett légtérben felhalmozódott diklór-metán okozott. Nem lehet tehát eléggé kihangsúlyozni a munkaterületek megfelelő szellőztetésének szükségességét különösen ott, ahol VOC-tartalamú kerámiabevonatokkal dolgoznak.

Sok helyen azonban nehézségekbe ütközik műhely porszűrt friss levegővel való folyamatos és elegendő mennyiségben való ellátása, ezért a VOC-k könynen felszaporodhatnak a légtérben.

Némely, a festékiparban használt gyanta és kerámiabevonat szintén kibocsát VOC-t a száradási és kötési folyamat alatt, pedig eredetileg nem is tartalmazott ilyen oldószereket. Ezt a jelenséget hívjuk VOC-emissziónak. A leggyakoribb oka a VOC-emissziónak, a kerámiabevonat száradása során felszabaduló metanol és butanol.

Metanol szabadul fel, amikor a kerámiabevonat hatóanyaga reagál a levegő páratartalmával

Ahogy az ábrán is látható, az oldószerben feloldott kerámiabevonat szárazanyagtartalom (angol betűszőval rövidítve: PDMS) reakcióba lép a levegő páratartalmával, mely reakciót hidrolízisnek hívunk. A hidrolízis során a rövidláncú PDMS a többihez kapcsolódik, hogy hosszúláncú PDMS-polimert (azaz magát a kerámiabevonatot), egy száraz és szilárd filmfelületet alkossanak. A folyamat során metanol szabadul fel.

Milyen hatással vannak a VOC-k ránk és környezetünkre?

A VOC-knak az emberi egészségre jelentett veszélyét elsődlegesen az határozza meg, mennyire, milyen mértékben vagyunk kitettek ezen anyagoknak és hatásaiknak.

Első lépésben a leghatásosabb védekezések egyike, ha úgy védjük magunkat az egészségre ártalmas hatásoktól, hogy csökkentjük a VOC-knak való kitettségünket.

Egészségügyi kitettség során megkülönböztetünk rövidtvú és hosszútávú hatásokat. A VOC-kibocsátásnak való folyamatos kitettség problémákat, visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat a légzőszervekben. Egyéb hatások: szemek, orr, torok és bőr irritációja, allergiás reakciók kiváltása. Súlyosabb esetekben a VOC-knak való intenzívebb kitettség fejfájást, hányingert, rosszulétet és bódultságot okozhat. A hosszútávú hatások közé sorolhatjuk az esetleges máj-, vese- és a központi idegrendszeri károsodásodásokat is.

Mi a jelentősége az IGL Coatings alacsony- ill. zéró VOC-tartalmú kerámiabevonatainak?

Az IGL Coatings a világ vezető alacsony- és zéró VOC-tartalmú, prémium, minősített nanotechnológiás kerámiabevonatok fejlesztője és gyártója.
Mi pontosan értjük és ismerjük a magas VOC-tartalmú termékeknek az autókozmetikusok egészségére és a környezetünkre jelentett veszélyeinek természetét.

Már a legelső célkitűzéseink egyike is a magas minőségű, de biztonságosabb, az egészségre kevésbé veszélyes és környezetbarát termékek fejlesztésének igénye volt.

Azzal, hogy az oldószerek mennyiségét minimalizáltuk, magának a hatóanyagnak a mennyiségét pedig maximalizáltuk, elértük, hogy termékeinkben a VOC-felhasználást lényegében megszüntessük. A magas hatóanyagtartalmú megoldásainkat úgy terveztük, hogy szerves oldószerek nélkül érjük el a könnyű felhasználáshoz és kiváló tapadáshoz szükséges folyósságot, így kialakítva az alacsony, illetve ZÉRÓ VOC-tartalmú termékskálát.

A fejlesztőcsapatunk továbbra is elkötelezett aziránt, hogy olyan, még innovatívabb termékekkel állhassunk elő, mint például a vízbázisú kerámiabevonatok fejlesztése is.

Szeretnél többet tudni?

Ha többet szeretnél tudni az IGL Coatings saját fejlesztésű és gyártású környezet- és egészségbarát termékeiről, akkor írj nekünk bátran, minden kérdésre válaszolunk.

    Az oldal kényelmes használatának érdekében oldalunkon cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.
    Beállítások